Cehia se ridică împotriva Statului Islamic și cere o intervenție militară internațională: „Nu negociem cu teroriștii, luptăm împotriva lor”

Publicat: 28 01. 2015, 09:00
Actualizat: 07 02. 2019, 02:12

„Gruparea Statul Islamic seamănă cu Germania nazistă de la începutul anilor ’30. Ceea ce ne amenință este un super Holocaust, care nu va lovi șase milioane de evrei, ci sute de milioane de persoane de diferite religii, atei și chiar musulmani”, a declarat Zeman la Praga, la un forum organizat cu ocazia marcării a 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau și a Zilei internaționale pentru comemorarea victimelor Holocaustului.

Pentru a împiedica un nou Holocaust, „avem nevoie de o acțiune internațională coordonată la nivel internațional, sub egida Consiliului de Securitate al ONU, cu participarea, dacă este posibil, a tuturor membrilor permanenți ai Consiliului”, a adăugat el.

Potrivit președintelui ceh, această acțiune ar trebui să vizeze „taberele de antrenament ale teroriștilor și să utilizeze mijloace moderne ca dronele (avioane fără pilot)”.

„Nu trebuie să ne facem iluzii că terorismul internațional se limitează la câteva grupuscule prost înarmate. Este o organizație mondială, o forță care nu încetează să crească”, a spus el.

„Nu negociem cu teroriștii, luptăm împotriva lor cu ajutorul forței militare”, a insistat Zeman.