Cei care fac glume despre biserică ar putea primi 2 ani de închisoare. ÎPS Teodosie: ”De ce să fie luată în râs?

Publicat: 31 07. 2022, 21:47
Actualizat: 31 07. 2022, 21:56
Sursă Foto - Facebook

Cei care fac glume despre biserică riscă până la 2 ani de închisoare, este o inițiativă care face valuri în acest moment într-o țară NATO, mai exact, Polonia.

Minsterul justiției din Polonia strânge deja semnături pentru revizuirea Codului Penal.

Ministrul justiției din Polonia susține că inițiativa sa de a proteja Biserica de glumele inadmisibile este una necesară. Oficialul susține că o parte a societății manifestă ”un nivel ridicat de agresivitate față de biserică”.

Recent, o femeie din Polonia a fost amendată cu 420 de euro pentru că a aruncat cu ouă în poarta unei biserici. Lucru care s-a petrecut în timpul unui protest față de interzicerea avortului.

Arhiepiscopul Teodosie a comentat această propunere a Poloniei

”Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși.”, a declarat îPS Teodosie.

„De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?” a mai precizat acesta, conform Antena3.ro.