Cei patru TURIȘTI RĂTĂCIȚI în Munții Piatra Craiului au fost GĂSIȚI de salvamontiști

Publicat: 14 05. 2012, 15:08
Actualizat: 30 03. 2019, 15:55

Cei patru turiști bucureșteni care s-au rătăcit, sâmbătă seară, în Masivul Piatra Craiului după ce au încecat să ajungă spre Vârfu Omu pe un traseu închis din cauza zăpezii și a gheții, au fost găsiți de salvamontiști, ei înnoptând la un refugiu din zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit șefului Salvamont România, Mircea Opriș, cei patru turiști bucureșteni au plecat de la Refugiul Șpirlea și s-au aventurat pe traseul La Lanțuri – Vârfu Omu, care este închis din cauza gheții și a zăpezii. În jurul orei 22.00, turiștii au fost găsiți de echipele de salvamontiști de la Zărnești și au înnoptat la refugiul Șaua Grindului.

„Salvamontiștii au luat legătura cu ei, iar aceștia au spus că vor înnopta la Șaua Grindului, iar de dimineață vor coborî singuri pe versantul de vest. Au spus că nu mai au nevoie de ajutorul nostru și că vor coborî singuri. Erau bine echipați de munte. Nu a fost nimeni rănit”, a spus șeful Salvamont România pentru corespondentul MEDIAFAX.

Salvamontișii au fost anunțați prin serviciul 112, de către un prieten al celor patru turiști rătăciți, sâmbătă, în jurul orei 17.30, o echipă de la Salvamont Zărnești pornind imediat în căutarea lor. Cei patru au rămas blocați într-o zonă foarte greu accesibilă, nemaiputând înainta.