Centru de recreere de 750.000 de euro, cu bazine, sală de gimnastică și saune, construit la Șugaș Băi din fonduri europene

Publicat: 07 12. 2012, 19:16
Actualizat: 05 07. 2013, 16:08

Un centru de recreere, construit din fonduri UE, cu bazine, sală de gimnastică și saune, a fost deschis, vineri, la Șugaș Băi (Covasna), valoarea investiției, care include și reabilitarea a șase izvoare, realizarea iluminatului public și introducerea canalizării, ridicându-se la 750.000 de euro.

Deschiderea noului centru de recreere din stațiunea Șugaș Băi a avut loc, vineri, în prezența autorităților locale din municipiul Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Centrul a fost construit din fonduri europene, în cadrul proiectului „Drumul apelor minerale”.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat, vineri, că valoarea investiției se ridică la peste 750.000 de euro, iar proiectul a mai inclus reabilitarea a șase izvoare de apă minerală, introducerea canalizării pe o distanță de 500 de metri, dezvoltarea iluminatului public și construirea unor parcări.

Centrul, care va fi deschis publicului începând de sâmbătă, dispune de două bazine, trei saune și o sală de gimnastică.

În această vară, la Șugaș Băi au fost puse în funcțiune și o mofetă și un bazin în aer liber.

Totodată, în cadrul POR, Primăria Sfântu Gheorghe va construi aici un teren de minigolf și unul pentru sporturi extreme, va reabilita bazinul de apă minerală, precum și restaurantul.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a achiziționat, în primăvara anului 2009, mai multe imobile situate în Șugaș-Băi, aflate în proprietatea SC Turism Oltul SA, fiind vorba de baia caldă, centrală termică, magazie, clădire pentru mofetă, restaurant cu terasă, cinci căsuțe de camping.

Valoarea de piață a acestor imobile a fost stabilită la prețul de 310.000 de euro.

Stațiunea Șugaș-Băi este situată la opt kilometri de Sfântu Gheorghe, în zona preurbană. Stațiunea este o destinație turistică pentru locuitorii municipiului și nu numai, fiind căutată atât pentru efectele curative ale mofetei și ale izvoarelor de apă minerală, cât și pentru posibilitățile practicării sporturilor de iarnă. Cu toate acestea, capacitatea de cazare este scăzută, iar capacitatea de asigurare a serviciilor și a programelor turistice este modestă.