Cercetări la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Un bebeluș a murit imediat după naștere

Publicat: 11 09. 2014, 12:28

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Iași, Anca Vâjiac, a declarat, joi, pentru corespondentul Mediafax că bărbatul s-a prezentat la Poliție, reclamând că soția sa nu ar fi fost tratată corespunzător în timpul nașterii, iar din această cauză bebelușul a murit.

„În cursul zilei de miercuri, bărbatul, originar din Iași, a depus o plângere la Poliție, el reclamând că soția sa nu a primit îngrijiri corespunzătoare la naștere. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și au fost demarate cercetări la Maternitatea «Elena Doamna» din Iași”, a declarat Anca Vâjiac.

Ea a mai spus că a fost dispusă efectuarea unei necropsii în cazul bebelușului, pentru a se stabili cauza decesului acestuia.

Potrivit polițiștilor ieșeni, plângerea bărbatului nu vizează un medic anume, ci faptul că personalul medical al unității ar fi acționat prea târziu în cazul nașterii soției sale. Bărbatul consideră că dacă angajații maternității ar fi intervenit prompt, bebelușul putea fi salvat.

Până la ora transmiterii acestei știri, conducerea maternității ieșene nu a putut fi contactată pentru a oferi amănunte în legătură cu acest caz.