CGMB a respins construirea unui bloc pe locul în care a fost școala în care a învățat Mircea Eliade

Publicat: 29 02. 2016, 20:20

Potrivit proiectului de hotărâre respins în cadrul ședinței CGMB, pe strada Mântuleasa nr. 7-9 ar fi trebuit să fie construit un imobil cu înălțimea maximă de 25 de metri. Imobilul ar fi trebuit să fie ridicat, potrivit proiectului, într-o zonă istorică a Bucureștiului și ar fi urmat să fie un ansamblu multifuncțional care să cuprindă spații destinate comerțului, locuințe, birouri și zone de alimentație publică.

Astfel, la parterul imobilului ar fi trebuit să fie organizate activități de comerț, servicii și administrație publică, în timp ce deasupra ar fi urmat să fie amenajate locuințe, birouri și spații de servicii, după cum se arată în proiectul de hotărâre. De asemenea, inițiatorul proiectului – SC Leader Properties – preciza că va amenaja și spații verzi.

Imobilul ar fi urmat să fie construit în ansamblul de arhitectură de pe strada Mântuleasa, care figurează pe lista monumentelor istorice din anul 2010. Zona analizată prin acest PUZ este delimitată de străzile Mântuleasa, Paleologu, Negustori și Romulus. Proiectul a mai fost în dezbaterea Consiliului General al Municipiului București și a determinat protestele mai multor ONG-uri.

În această zonă s-a aflat școala în care a învățat filosoful Mircea Eliade.