Cinci tone de carne au fost confiscate din restaurante de pe litoral. Ce amenzi au primit comercianții

Publicat: 21 07. 2015, 11:35
Actualizat: 21 07. 2015, 12:12

În perioada 6 – 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificați un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unități tip fast-food, cinci braserii, șapte unități tip bufet, nouă baruri, șapte beach baruri, două pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, două rulote fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete înghețată, o cantină, unități localizate în cele șapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilității produselor alimentare, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.800 de lei.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 4.739 kg, lapte și produse lactate – 702 kg, pește și produse din pește – 1.071 kg, ouă – 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.909 lei.

Cetățenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranței alimentelor, la dispeceratul Call Center, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie și la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziție de DSVSA Constanța.