Cinci traficanți de droguri care au adus din Grecia zece kilograme de canabis sunt cercetați

Publicat: 26 09. 2013, 11:29
Actualizat: 28 03. 2019, 09:52

Cinci presupuși traficanți suspectați că pe parcursul acestui an au adus din Grecia zece kilograme de canabis, pe care îl vindeau în Timișoara și Hunedoara, sunt cercetați, trei dintre ei fiind în arest preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, au destructurat o grupare specializată în trafic internațional de droguri de risc, pe ruta Salonic (Grecia) – Timișoara – Hunedoara.

Șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia, comisar-șef Traian Berbeceanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă la Deva, că pe parcursul acestei săptămâni au avut loc mai multe percheziții domiciliare în urma cărora au fost capturate 4,5 kilograme de canabis. Totodată, anchetatorii au ridicat dintr-un imobil din Timișoara în care locuia liderul grupării 20.000 de lei și 4.500 de euro, bani proveniți din vânzarea drogurilor.

Potrivit sursei citate, liderul grupării introducea în România cantități mari de canabis – aproximativ zece kilograme pe parcusrul acestui an -, distribuind drogurile în municipiul Timișoara, către doi traficanți. Aceștia, la rândul lor, distribuiau drogurile unor dealeri stradali din Timișoara și Hunedoara, care le furnizau către consumatorii din cele două orașe.

Șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia a spus că trei membri ai grupării infracționale au fost arestați preventiv pentru 29 de zile de judecătorii Tribunalului Hunedoara, iar ceilalți doi au primit interdicția da a părăsi țara timp de 30 de zile.