Cine era, de fapt, bărbatul de 30 de ani care a murit în urma unui zbor cu parașuta

Publicat: 26 07. 2017, 17:27

Potrivit unui comunicat de presă emis miercuri de MAPN, în jurul orei 14.40, în timpul unui exercițiu de parașutare, în zona aerodromului Zărnești, un militar a decedat.

„Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, însă, cu toate eforturile echipei de intervenție SMURD, a fost declarat decedat în jurul orei 15.35″, spun reprezentanții MAPN.

Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcția informații militare, avea 30 de ani și lucra în Ministerul Apărării Naționale din anul 2013. Era căsătorit și avea un copil.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Militar.

Potrivit comunicatului citat, joi, la ora 8.30, vor fi organizate în toate unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică.

Surse din cadrul Aerodromului de la Zărnești, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o echipă de militari efectua salturi cu parașuta de la începutul lunii iulie, pe acest aerodrom privat.

Potrivit surselor citate, MAPN a încheiat un contract de închiriere pentru folosirea aerodromului și a unei aeronave aparținând acestuia, un AN2, pentru ca militarii să efecteze exerciții la Zărnești.

„Accidentul s-a produs între localitățile Râșnov și Tohanul Nou, din județul Brașov. Victima a fost inconștientă, iar o echipă de medici de la SMURD i-a acordat primul ajutor, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat cpt. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt ISU Brașov.

Potrivit apelului la 112, bărbatul s-ar fi prăbușit cu parapanta, însă ulterior s-a stabilit că acesta zbura cu o parașută.