Cine este candidatul USR la Primăria Iași. Și-a început discursul cu un atac dur: „Oamenii care au fost până acum, mai preocupați de amante și vile…”

Publicat: 19 01. 2020, 14:55

Cosette Chichirău a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că ea este cea care va candida la Primăria Iași din partea USR.

„Eu, personal, îmi propun să fiu viitorul primar al Iașului. Vreau să colaborez cu viitorii consilieri locali și județeni”, a spus Cosette Chichirău.

În opinia acesteia, Iașul are nevoie de reducerea poluării, a haosului urban, să devină un oraș în care oamenii se simt în siguranță „pentru că poliția locală este acolo unde trebuie să fie și nu doar pe statele de plată”. Orașul are nevoie de investiții în educație, în condițiile în care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” scade în clasamente, dar și în școli și grădinițe, „lucru care nu s-a întâmplat pentru că primarul actual este mai mult un fel de director de salubritate”.

„Probabil că oamenii care au fost până acum în administrație au fost mai interesați de amante și vile decât de interesele cetățenilor”, a spus Cosette Chichirău.

Următorul pas în alegerea candidatului unic va fi o discuție pe baza proiectelor.

Potrivit liderului USR Iași, în prima fază va exista o negociere între USR și PLUS, iar dacă în urma discuției și a proiectelor va rezulta candidatul unic, va fi anunțat, dacă nu vor continua dezbaterile.

Candidatul unic al Alianței USR PLUS la Primăria Iași va fi anunțat la mijlocul lunii februarie.

Sâmbătă, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că Liviu Iolu este candidatul formațiunii la Primăria Iași.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru