Cine se va ocupa de recrutarea noului director general al Aeroporturi București, după demiterea lui Cornel Poterașu din cauza scandalului izbucnit în urma uciderii turistei japoneze

Publicat: 05 09. 2012, 15:06
Actualizat: 21 03. 2019, 21:15

Directorul general al Companiei Naționale de Aeroporturi București, Cornel Poterașu, a fost demis din funcție, vineri, de către ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi în urma scandalului ce a vizat siguranța persoanelor care tranzitează aeroportul Otopeni. Hotărârea a fost luată prin ordin de ministru, iar atribuțiile lui Poterașu au fost preluate de către un director adjunct, potrivit reprezentanților CNAB.

„Atribuțiile au fost preluat de către unul dintre directorii adjuncți, Cristinel Smadu”, a declarat pentru gândul Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroporturi București.

„Ca prim obiectiv noul director are în vedere, pe lângă continuarea activității în companie, asigurarea liniștii în aeroporturi și implementarea măsurilor hotărâte vineri la Ministerul Transporturilor „, ne-a mai explicat Iordache.

Astfel, vor fi realizate patrule mixte formate din polițiști și din jandarmi care vor avea ca obiectiv păstrarea liniștii în aeroporturi. De asemenea, „se va amplasa o subunitate de jandarmi în aeroportul Henri Coandă suplimentară pentru asigurarea liniștii și ordinii publice”, ne-a mai menționat directorul de comunicare al CNAB.

Se are în vedere și eliminarea taximetriștilor pirați și a altor mijlocitori, spune Iordache.

Unul dintre cei mai cunoscuți head-hunteri din România se ocupă de recrutarea noului director general

Se va demara, de asemenea, punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 109, aprobată la finalul anului trecut, care obligă companiile aflate în subordinea statului să apeleze la serviciile firmelor de recrutare pentru alegerea unor manageri din mediul privat, potrivit reprezentanților Aeroporturi București.

Contactat de gândul, George Butunoiu a confirmat faptul că el este cel care se ocupă de recrutarea noului director general al CNAB. „Mâine predăm shortlist-ul la Ministerul Transporturilor”, a declarat pentru gândul Butunoiu.

El ne-a mai explicat, de asemenea, că pe o astfel de listă a candidaților calificați se află „de obicei, între trei și cinci persoane”.

Cum vor reprezentanții Ministerului Transporturilor să îmbunătățească măsurile privind siguranța pasagerilor

Aeroporturi București administrează aeroporturile Henri Coandă Otopeni și Aurel Vlaicu Băneasa.

În urmă cu două săptămâni, o japoneză de 20 de ani a fost acostată în aeroportul din Otopeni, urcată într-un taxi și dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită și ucisă. Suspectul principal în acest caz este un tânăr din Ilfov care ar fi comis anterior mai multe infracțiuni cu violență, inclusiv un alt omor.

Vineri, reprezentanții autorităților s-au întâlnit la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre îmbunătățirea măsurilor privind siguranța pasagerilor și implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârșirii infracțiunilor la aeroportul Henri Coandă.

Autoritățile au decis ca aeroporturile și gările mari să fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din polițiști și jandarmi, care, alături de restul structurilor cu atribuții de pază, să supravegheze inclusiv activitatea taximetriștilor din zonă. Totodată, au avut loc controale privind taximetria.