Circulația pe una dintre cele mai aglomerate linii de tramvai din Capitală va fi SUSPENDATĂ timp de două luni între Podul Grant și Ghencea

Publicat: 07 04. 2019, 10:35

Primăria Municipiului București a avizat în Comisia Tehnică de Circulație din dată de 04 aprilie 2019 următoarele lucrări:

– Lucrări de reabilitare și consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant;

– Podul hobanat peste Sos. Virtuții, în cadrul obiectivului Penetrație și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești;

– Stația de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei, în zona intersecției cu Str. Brașov în cadrul proiectului „Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 1”

Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulației liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru defășurarea lucrărilor la obiectivele de investiții, anunță Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei și Podul Grant, prin asigurarea schimbării direcției traseului pe strada Turda.

Pentru restul traseului – Pod Grant – terminalul Ghencea – se introduce linia naveta de autobuz 641.

În ceea ce privește fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maximă de peste 7.000 călători/h/sens.

Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6. 880 călători/h/sens.

În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de un număr de 25 tramvaie cu o capacitate de 5.188 călători/h/sens.