Cluj: Mii de persoane s-au înghesuit la slujba de Bobotează, fiind date 10.000 de sticle cu agheasmă. FOTOGALERIE

Publicat: 06 01. 2014, 16:59
Actualizat: 03 09. 2019, 10:21

Mii de persoane au asistat, luni, în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la slujba de sfințire a apei de Bobotează, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Andrei și s-au înghesuit să primească sticle de plastic cu apă sfințită, din cele 10.000 pregătite.

Credincioșii au participat, luni, la slujba de Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană în Cluj-Napoca de un sobor de preoți în frunte cu IPS Andrei, mitropolitul Clujului, după care au ieșit în fața catedralei și au asistat la slujba mare de sfințire a apei, numărul lor depășind 4.000, conform estimărilor jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ca o salbă de mărgăritare s-au înșiruit sărbătorile acestei ierni și ele au la capătul lor acest praznic împărătesc al botezului Domnului, care, de la început creștinismului, este o sărbătoare foarte importantă. La Bobotează, Domnul Hristos venind să se boteze în râul Iordan, s-a arătat lumii ca Dumnezeu și Om desăvârșit. E importantă sărbătoarea și pentru că se sfințesc apele care vor deveni un vehicul purtător de Duh, folosite pentru botezarea creștinilor”, a spus mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

La finalul slujbei, credincioșii s-au înghesuit să primească sticle de plastic cu apă sfințită, din cele 10.000 pregătite de Mitropolia Clujului, sponsorizare din partea a doi oameni de afaceri.

Un preot a fost nevoit să fac apel la cei prezenți să nu se înghesuie, pentru că sunt sticle suficiente.

„Sunt 10.000 de sticle și ajung pentru toată lumea, nu vă înghesuiți, sunteți creștini”, a spus preotul.

La slujbă au fost prezenți și prefectul Ioan Gheorghe Vușcan, președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro