Clujeanul reținut după ce lua bani pentru a interveni la ministrul Transporturilor și CFR a fost arestat

Publicat: 04 10. 2013, 20:19
Actualizat: 31 03. 2019, 10:07

Noile reguli privind insolvența au fost publicate în Monitor, dar sunt valabile din 25 octombrie și vor fi aplicate inclusiv procedurilor aflate în prezent în derulare, cu excepția prevederilor privind insolvența grupului de societăți, unde vor fi aplicate doar cererilor introduse după această dată.

Nicolae Florea, cercetat pentru trafic de influență de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Cluj, a fost arestat, vineri, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florea nu a dat declarații în fața magistratului, dar și-a menținut declarațiile date procurorilor, respectiv recunoașterea faptei.

Sentința de vineri poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunțare.

Nicolae Florea a fost prins în flagrant, joi, primind 5.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese intervenții la directori din CFR și chiar la ministrul Transporturilor, în vederea încheierii unui contract.

Potrivit anchetatorilor, în iulie-august anul acesta, Florea a cerut de la un denunțător 10.000 de euro pentru ca, prin influența pe care susținea că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SN CFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obțină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 de tone de șină de cale ferată în favoarea firmei aparținând soției denunțătorului.

În același scop, susțin procurorii, Nicolae Florea a cerut și a primit de la denunțător 2.400 de lei, reprezentând așa-zisa taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare.

„De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunțător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru a-și exercita influența asupra factorilor decidenți pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeași ocazie, Florea Nicolae a acceptat și promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului”, se arăta în comunicat.

În septembrie, Florea a cerut încă 350-400 de euro, pe motiv că aceștia sunt necesari pentru achitarea costurilor unei întâlniri „protocolare” pe care ar fi trebuit să o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atribuții în semnarea și aprobarea contractului, mai spuneau procurorii anticorupție.

La acest dosar, procurorii DNA au colaborat cu ofițeri din Direcția de Informații și Protecție Internă a MAI.