CNA a amendat cu 25.000 lei postul OTV

Publicat: 15 02. 2012, 09:42
Actualizat: 17 02. 2012, 00:19
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a somat OTV pentru nerespectarea condițiilor afișării textului sancțiunii referitoare la întreruperea emisiei cu zece minute a postului și i-a dat o amendă de 25.000 lei pentru difuzare de informații incorecte și date personale.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a somat OTV pentru nerespectarea condițiilor afișării textului sancțiunii referitoare la întreruperea emisiei cu zece minute a postului și i-a dat o amendă de 25.000 lei pentru difuzare de informații incorecte și date personale.

CNA a decis în ședința de joi să someze OTV pe motiv că postul a întrerupt emisia, miercuri, de la ora 20.50 la 21.00, dar a difuzat alt text decât cel impus de Consiliu în urma deciziei de marți.

Consiliul a sancționat, marți, postul OTV cu întreruperea emisiei timp de zece minute pentru modul în care emisiunea "Dan Diaconescu Direct" a reflectat cazul morții lui Bogdan Costache, elevul îndrăgostit de profesoara Corina Vasile.

Somația s-a dat în baza articolului 1 din Decizia 52 din 2003, potrivit căreia radiodifuzorul căruia îi este aplicată o sancțiune de către CNA are obligația de a informa publicul în legătură cu sancțiunea primită. Concret, OTV trebuia să difuzeze textul corect al deciziei luate marți prin votul Consiliului, referitor la modul în care OTV a redat cazul lui Bogdan Costache.

În plus, CNA a dat OTV o amendă de 25.000 lei, în baza articolului 3 din Legea audiovizualului și a articolului 36 din Codul de reglementare în audiovizual. Motivul amenzii a fost că în emisiunea "Dan Diaconescu Direct", de miercuri seara, moderatorul Dan Diaconescu împreună cu invitatul acestuia Luis Lazarus au dat informații greșite despre activitatea CNA, despre afacerile din Italia pe care le-ar avea unul dintre membrii Consiliului, Constantin Duțu, și s-au difuzat datele personale ale unor persoane neimplicate direct în cazul Bogdan Costache.

"S-a afișat timp de zece minute un alt text, nu cel dat de noi spre difuzare și în mod separat s-a dat o amendă de 25.000 lei pentru niște abateri survenite de la sancțiunea dată marți, respectiv pentru difuzarea unor date personale ale unor persoane neimplicate și o serie de informații eronate despre activitatea CNA", a spus Răsvan Popescu, memnru CNA.

"În emisiunile noi (de după decizia CNA de a întrerupe cu zece minute emisia postului, n.r.), OTV are aceleași încălcări pe care noi deja le-am sesizat, precum și altele noi”, a spus Ioan Onisei. „Nu am în vedere acuzele aduse membrilor CNA, am în vedere nerespectarea deciziei CNA, dezinformarea și prezentarea pe post a datelor de contact și a datelor personale ale unor persoane”, a mai declarat Onisei. (Mediafax)