CNAIR amenință cu rezilierea de contract: Compania Azvi, care se ocupă de lucrările pe DN 73, este vizată

Publicat: 25 04. 2019, 14:39

Narcis Neaga a declarat că nu este interesat de motivele pe care constructorul le invocă pentru întârzierile constante de până acum. Rezilierea contractului va atrage după sine emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu va mai permite companiei să participe, timp de trei ani, la licitații publice în România sau în alt stat al Uniunii Europene.

„Ați câștigat licitația pentru modernizarea DN 73 pentru că aveți experiență, însă ceea ce faceți în Romania vă descalifică. Anul trecut, în luna august, am mai avut o discuție cu dumneavoastră, ca urmare a revoltei cetățenilor și primarilor din zona Râșnov – Bran, care nu mai suportă ce se întâmplă acolo. Ați venit la întâlnire cu tot felul de promisiuni, grafice și propuneri. Nu ați făcut însă nimic de atunci. Ne vedem pe data de 20 mai”, a transmis Neaga.

Lucrările pentru modernizarea DN 73, finanțate din fonduri europene, au început în luna mai 2014, iar la momentul actual au ajuns la un stadiu fizic de doar 42%, potrivit CNAIR.

Licitația pentru contractul în valoare de 275,86 milioane lei a fost câștigată, la momentul respectiv, de Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel, căreia până în prezent CNAIR i-a plătit peste 45% din valoarea contractului.

DN 73 are o lungime totală de 103 de kilometri și asigură legătura dintre Municipiul Brașov și Municipiul Pitești.