CNAS: Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate

Publicat: 29 11. 2012, 14:06
Actualizat: 26 05. 2015, 19:16

Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate, în care să fie virați banii pe care îi dă pentru serviciile de asistență medicală, a declarat, joi, medicul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip. 

„Ceea ce ne-am dorit întotdeauna este crearea contului de sănătate. Fiecare asigurat să fie individualizat cu banii pe care îi dă în acest cont, iar banii să poată să urmărească pacientul oriunde s-ar afla”, a spus Marius Filip, la dezbaterea publică a proiectului Contractului cadru pentru acordarea asistenței medicale în perioada 2013-2014.

Marius Filip a precizat că un pacient căruia i-a fost prescrisă o rețetă electronică în București și-ar putea lua medicamentele din orice oraș din țară.

„Avem directivă europeană de liberă circulație a prescripției medicale și în țară sunt limitat. Trebuie să ne adaptăm, mai ales că în ceea ce privește rețeta electronică au apărut deja solicitări de colaborare și de preluare a acestui model din Bulgaria și Ungaria”, a mai spus medicul șef al CNAS.

El a adăugat că această reglementare trebuie făcută prin lege, dar și prin modificarea altor acte normative adiacente.

„Nu este vorba de o singură lege, ci de modificarea legislației adiacente”, a mai spus Filip.