CNCAV a anunțat numărul persoanelor vaccinate vineri în România. Câte reacții adverse au fost înregistrate

Publicat: 22 01. 2021, 18:59
Actualizat: 06 04. 2021, 15:09
CNCAV a anunțat numărul persoanelor vaccinate vineri în România. Câte reacții adverse au fost înregistrate / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Aproape 38.000 de persoane au fost vaccinate vineri, din care peste 1.400 cu doza de rapel. Potrivit CNCAV, numărul total al persoanelor imunizate de la debutul campaniei este de 370.000 de persoane.

Aproape 38.000 de persoane imunizate vineri

Conform datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, au fost administrate, vineri, 37.840 doze de vaccin împotriva Covid-19 Pfizer BioNTech.

36.429 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 1.411 persoane cu a doua doză.

De la debutul campaniei de imunizare a populației, au fost administrate 385.936 doze la un număr de 374.681 persoane din care: 363.426 persoane vaccinate cu o doză și 11.255 persoane vaccinate cu două doze.

Totalul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultimele 24 de ore, a fost de 77: dintre care 20 reacții de tip local și 57 reacții generale.

De la debutul campaniei de vaccinare au fost 1.064 reacții „comune și minore”, respectiv 357 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 707 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Potrivit sursei citate, două reacții sunt în curs de investigare.

CNCAV: Persoanele care fac dializă și cele nedeplasabile vor putea fi vaccinate în etapa a II-a, fără programare

Comitetu național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV) a introdus, începând de joi, în cea de-a doua etapă a imunizării, noi categorii de persoane care pot fi vaccinate.

Astfel, persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu vor putea fi vaccinate fără să fie necesară o programare pe platformă, se arată într-un comunicat al RoVaccinare, citat de Digi24.

Cum se va realiza vaccinarea

Listele cu persoanele aflate în această situație și care își doresc să fie vaccinate, împreună cu asistenții personali ai acestora, dacă este cazul, dar și cu membrii de familie care locuiesc în aceeași casă, vor fi întocmite de către reprezentanții direcțiilor de asistență socială.

De asemenea, medicii de familie pe listele cărora se află persoane din aceste categorii vor colabora cu structurile de asistență socială, iar listele vor fi transmise mai departe autorităților competente, care vor stabili traseele, logistica și personalul de care este nevoie pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, fie prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe, fie prin solicitarea echipajelor de consultații la domiciliu ale serviciilor de ambulanță, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacității operative.