COD PORTOCALIU de inundații pe râuri din 13 județe, COD GALBEN în 29 de județe

Publicat: 07 07. 2018, 07:45
Actualizat: 26 03. 2019, 05:42

This browser does not support the video element.

Începând de duminică de la ora 9.00 până luni la 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt), Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov) a fost instituit cod portocaliu de inundații.

Totodată, râuri din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, BuzÓ‘u, Vrancea, Neamț și BacÓ‘u sunt sub avertizare cod galben de inundații începând de sâmbătă de la ora 12.00 până marți la 18.00.

Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale cotelor de apărare.