COD PORTOCALIU în judetul Argeș. Iarna a revenit în România. Pompierii au fost solicitați din cauza condițiilor meteo nefavorabile – FOTO / VIDEO

Publicat: 23 03. 2020, 12:48
Actualizat: 23 03. 2020, 12:57

În judetul Argeș, pompierii au fost solicitați să scoată o mașină derapată într-un șanț, pe zăpadă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis astazi o informare, mai multe coduri galbene si un cod portocaliu. Codul portocaliu vizeaza intreg judetul Arges. După încercările echipei de pompieri, autoturismul auto a fost scos din șanț.

Se circulă în condiții de iarnă pe foarte multe drumuri naționale din țară, însă nu au fost înregistrate blocaje sau probleme majore privind fluența traficului.

Se înregistrează ninsori pe drumurile din Muntenia, Dolj, Vâlcea, Argeș, Hunedoara, Caraș-Severin, Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna și altele, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, se semnalează lapoviță în Capitală și pe artrere din județele Constanța, Olt, Mehedinți.

Având în vederea atenționările meteorologice de vreme nefavorabilă, valabile până miercuri dimineață, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire și să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în siguranţă.