COD ROȘU de inundații în 14 comune din Teleorman

Publicat: 21 04. 2014, 09:38

Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopții și, în prezent, se propagă în aval de Alexandria.

În cursul nopții, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, a instituit cod roșu local pe râul Vedea aval confluență cu râul Teleorman, în județul Teleorman, pentru următoarele comune : Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Contești, Bragadiru, Bujoru și Năsturelu.

Totodată, se menține cod roșu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele – confluenta cu râul Vedea, județul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliștea Gumești, Ciolănești, Necșești, Vârtoape, Călinești și Mavrodin.

ANAR recomandă ca populația din aceste zone să țină cont cu strictețe de măsurile impuse de comitetul local și inspectoratul județean pentru situații de urgență și să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum și orice alte activități care se desfășoară în proximitatea apelor.

Echipele Apelor Române acționează cu utilaje și oameni, acordând suport autorităților locale și inspectoratului județean pentru situații de urgență (ISJU).

În cursul nopții, s-au întărit liniile de apărare cu saci și s-au supraînălțat digurile cu saci de nisip, cu până la 30 cm, în vederea protejării localităților.

Conducerea ANAR se află pe teren la această oră, pentru supervizarea situației de la fața locului și luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populației și a bunurilor.
Întrucât situația în zonă este foarte dificilă, ea necesită intervenția forțelor armate (ISJU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populația să fie protejată.