Comisarii Gărzii de Mediu au stabilit cine este de vină pentru moartea cangurului pitic de la Zoo Ploiești

Publicat: 30 08. 2012, 18:04
Actualizat: 29 07. 2016, 16:43

Garda de Mediu Prahova a investigat modul în care a fost posibil ca un cangur pitic de la Grădina Zoologică Bucov (Ploiești) să fie omorât de mai mulți câini fără stăpân, care au pătruns în incinta parcului. Comisarii i-au amendat pe reprezentanții grădinii zoologice cu 100.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro).

Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că, deși gardul de protecție al adăpostului unde se afla cangurul era nou și avea o înălțime de 1,8 metri, patru câini maidanezi au reușit să intre în zona împrejmuită a adăpostului și au omorât cangurul. De asemenea, paznicii de la Zoo nu au închis adăpostul de noapte al cangurului.

„Incidentul a fost posibil ca urmare a deteriorării gardului exterior al Grădinii Zoologice Bucov, pe o anumită suprafață, ceea ce a permis câinilor comunitari să pătrundă în incinta acesteia. Precizăm că exemplarul de cangur avea un adăpost pe timp de noapte, dar în seara zilei de 27.08.2012 acesta nu a fost închis de personalul parcului”, a anunțat Garda Națională de Mediu, într-un comunicat de presă.

Pe lângă amenda aplicată, comisarii au cerut ca până pe 15 octombrie, să se facă împrejmuirea întregului perimetru al Grădinii Zoologice și să se asigure paza pe timp de noapte a parcului Bucov.