Comisia juridică a Camerei Deputaților aprobă cererea de arestare a lui Marko Attila (UDMR)

Publicat: 30 03. 2015, 13:10

„Cu privire la reținere au fost 17 voturi pentru, un vot împotrivă, o abținere și un vot nul, iar cu privire la arestare au fost 16 voturi pentru arestare, unul împotrivă și un vot nul”, a anunțat vicepreședintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.

El a spus că membrii comisiei nu au reușit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocați, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.

„Nu am reușit să vorbim cu deputatul. Au venit în schimb reprezentanții domniei sale, două doamne avocat. Mi-au spus în felul următor: dânsul e află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocați și cu avocații comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reținerii sau arestării, pentru că vrea să-și dovedească nevinovăția. Prin urmare, bănuiesc, că la Parchetul de pe lângă ICCJ atunci când se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, însoțită de asistentă și îi va susține cauza”, a mai spus Nica.

El a adăugat că membrii Comisiei juridice au trimis comunicarea privind discutarea în comisie a cererii DNA la grupul parlamentar, la domiciliul și adresa de e-mail comunicate la Cameră.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a trimis, săptămâna trecută, la Comisia juridică a doua cerere de încuviințare a arestării preventivă a deputatul UDMR Marko Attila, comisia având termen până luni pentru a întocmi raportul, iar plenul se va pronunța, probabil, miercuri.

Secretarul BP al Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că dosarul are 11 volume și că Biroul Permanent de marți va stabili, probabil, ca raportul comisiei să fie discutat în plenul de miercuri.

Camera Deputaților a mai votat în 2 decembrie o altă cerere a ministrului Justiției pentru arestarea preventivă a deputatului UDMR, în dosarul retrocedărilor „Bica 2”, iar Marko Attila fiind plecat din țară.

El a solicitat, printr-o scrisoare, la sfârșitul lunii februarie, să i se trimită dosarul, fiind în continuare plecat din țară, însă conducerea Camerei Deputaților nu a făcut un demers în acest sens, pentru că nu avea atribuții.

Procurorii DNA au cerut, săptămâna trecută, aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, în dosarul în care este implicat și Horia Georgescu, fiind suspectat de abuz în serviciu privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.