Concluzia medicilor legiști: Bărbatul și cei doi copii ai săi recuperați din lacul Tarnița au murit înecați

Redactor:
Vasile Magradean
Concluzia medicilor legiști: Bărbatul și cei doi copii ai săi recuperați din lacul Tarnița au murit înecați
Bărbatul și cei doi copii ai săi în vârstă de trei și 15 ani ale căror cadavre au fost găsite, vineri, în lacul Tarnița au murit prin "asfixiere mecanică prin înecare", potrivit medicilor legiști, care au stabilit că nu există alte leziuni.

Bărbatul și cei doi copii ai săi în vârstă de trei și 15 ani ale căror cadavre au fost găsite, vineri, în lacul Tarnița au murit prin „asfixiere mecanică prin înecare”, potrivit medicilor legiști, care au stabilit că nu există alte leziuni.

Medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj au făcut, vineri seară, autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarnița și au stabilit cauza morții: asfixierea mecanică prin
înecare.

„Am realizat autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarnița și am stabilit cauza deceselor ca fiind asfixierea mecanică prin înecare. Nu s-au constatat alte leziuni”, a spus șeful IML Cluj, Costel Siserman.

Trupurile celor trei urmează să fie încredințate familiei.

Cei doi copii în vârstă de trei și 15 ani, dispăruți împreună cu tatăl lor, au fost găsiți, vineri după-amiază, alături de bărbat, în lacul Tarnița, din județul Cluj, de către scafandrii constănțeni specializați în scufundări la mare adâncime.

Dorel Onaca, șeful echipei de scafandri care au scos la suprafață trupurile neînsuflețite ale celor trei, declara că fetița în vârstă de trei ani a fost găsită în brațele tatălui ei, legată de trupul acestuia cu un cablu electric. La trei metri în aval, a fost găsit și trupul neînsuflețit al băiatului de 15 ani, a spus Onaca.

El a mai declarat că operațiunea a fost extrem de dificilă întrucât malul este foarte abrupt, la 90 de grade, scafandrii fiind nevoiți să spargă gheața de la suprafața apei.

Vineri, două echipe a câte patru scafandri specializați în scufundări la mare adâncime au ajuns la Tarnița, la solicitarea mamei fetiței.

Căutările în zona lacului Tarnița au început luni seară, după ce băiatul mai mare al familiei a anunțat Poliția că tatăl său, în vârstă de 48 de ani, a dispărut de la locuința sa din Florești, luând cu el doi dintre copii – un băiat de 15 ani și o fetiță de trei ani.

Acțiunile de căutare, la care participau echipaje de polițiști, pompieri, jandarmi și salvamontiști, dar și patru scafandri cu o barcă au continuat marți, miercuri și joi, fiind sistate în cursul după-amiezelor din cauza temperaturilor scăzute și a podului de gheață de pe lac.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a lăsat o înregistrare video din care rezultă că urma să se sinucidă. Pe înregistrarea video, el apare cu cei doi copii cu care a dispărut și le spune mamelor celor doi că nu o să îi mai vadă. Polițiștii susțin că acești doi copii provin din două relații.

Mama fetiței de trei ani, Klaudia Nagy, a postat pe Facebook o fotografie cu aceasta și un mesaj prin care îi roagă pe cei care ar vedea-o să sune la 112.

Bărbatul lucra ca mașinist la Hidroelectrica, lângă barajul Tarnița, iar luni seară urma să intre la serviciu.

Inchide