Condiția pe care toți românii cu CENTRALE TERMICE trebuie să o cunoască. Cum scapi de o mulțime de probleme legate de încălzirea casei

Publicat: 05 03. 2020, 18:09
Actualizat: 05 03. 2020, 18:10
Durata medie de viață a unei centrale termice este de aproximativ 8-12 ani

Chiar dacă a venit primăvara, din punct de vedere calendaristic, încă avem de suferit din cauza vremii. Mai sunt și zile friguroase, în această perioadă, astfel că încă putem aborda unele probleme legate de încălzirea casei.

Soluțiile alese pentru încălzirea unei locuințe reprezintă, de obicei, o alegere pe termen lung și este important că acestea să fie găsite în urma unei documentări temeinice, mai ales când este vorba de o centrală termică de apartament.

Durata medie de viață a unei centrale termice este de aproximativ 8-12 ani, dar restul instalației termice poate să funcționeze 20-30 de ani, dacă întreținerea este realizată corespunzător.

După punerea în funcțiune a centralei, verificările tehnice periodice sunt obligatorii la fiecare doi ani, însă acest lucru nu este suficient.

Odată cu trecerea timpului, corodarea instalației poate afecta modul în care funcționează întregul sistem, iar asta se va resimți în randamentul acestuia. Astfel, radiatoarele  se pot încălzi doar parțial și se pot sparge sau înfunda, iar consumul de combustibil crește.

Pentru a evita astfel de probleme, este absolut necesară verificarea, curățarea, întreținerea și protejarea instalației termice.

Centralele termice au ajuns să ofere puteri din ce în ce mai mari la un gabarit tot mai redus și cu un volum de apă din ce în ce mai mic, datorită evoluției tehnologice rapide.

Dar, din această cauză, schimbătoarele de căldură ale cazanelor se petrece un trasfer rapid de energie termică la temperaturi foarte ridicate, iar agentul termic este direcționat prin spații foarte înguste. Acest proces favorizează riscul colmatarii cu calcar și alte depuneri rezultate în urmă procesului de coroziune din instalație, dar, din fericire, pe piață sunt disponibile filtre care combat această problemă.

Spre exemplu, filtrele Fernox TF1 Delta au capacitatea de filtrare magnetică și hidrociclonica și pot fi curățate ușor și rapid, fără dezasamblare.

Află cum pot fi protejate instalațiile, pe misiuneacasa.ro.