Conflictul între Valentin Dragnea și Ștefan Caramitru se încheie, cel puțin în Instanță. Decizia luată de procurori

Publicat: 14 03. 2019, 11:28
Actualizat: 25 03. 2019, 20:13

Dosarul deschis în urma incidentului verbal dintre Ștefan Caramitru și Valentin Dragnea și soția din luna septembrie 2018 a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, Andreea Ceaușu, cauza, care a vizat amenințare, hărțuire și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost clasată deoarece faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu e întrunit unul din elementele constitutive ale faptei.

Plângerea a fost depusă de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, și de soția lui.

Ștefan Caramitru a transmis în 24 septembrie 2018, la câteva zile de la episodul cu cei doi, că a avut loc un incident verbal minor pe stradă cu Valentin Dragnea, precizând că soția acestuia i-a persiflat, iar el le-a reproșat asocierea cu PSD și agresivitatea față de cetățeni.

„Locuiesc pe aceeași stradă cu Familia Dragnea în Cotroceni, însă nu ne cunoaștem. Într-adevăr, în urmă cu aproximativ 10 zile a avut loc un incident verbal minor în trafic pe strada unde locuiesc (mașina pe care o conduceam nu putea avansa din cauza autoturismului care bloca strada în care se aflau – ulterior am aflat – Valentin Dragnea și soția acestuia, conduși de un șofer). Am claxonat pentru a semnaliza prezența noastră și intenția de a avansa moment după care pasagerii au coborât din mașină. În acel timp a avut loc o altercație verbală cu doamna Dragnea moment în care dl. Dragnea a plecat în grabă și a intrat în curtea imobilului. Soția acestuia ne-a persiflat, folosind o atitudine lipsită de eleganță, iar noi am reproșat asocierea cu PSD și agresivitatea generală față de cetățeni”, a transmis la acel moment Ștefan Caramitru, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Fiul lui Ion Caramitru a precizat, totodată, că i-a fost greu să nu reacționeze la un atac verbal, „în special după experiența avută în noaptea de 10 August împreună cu cei apropiați în Piața Victoriei”.