Congresul PPE. Viktor Orban, atac dur la socialiști: „Dacă era după ei, Uniunea Sovietică ar fi existat și azi, iar Germania ar fi fost despărțită în continuare”

Publicat: 18 10. 2012, 13:28
Actualizat: 29 07. 2014, 23:06

Premierul maghiar Viktor Orban și-a încântat colegii populari europeni printr-o serie de atacuri la adresa socialiștilor europeni, în cadrul unui discurs susținut joi la Congresul PPE, de la Palatul Parlamentului.

„Dacă era după ei, Uniunea Sovietică ar fi existat și azi, Germania ar fi fost despărțită în continuare și nu ar exista o Europă unită”, a spus Orban, în aplauzele participanților la congres.

Premierul ungar și-a îndemnat colegii de familie politică să dea dovadă de management politic și leadership și de a merge dincolo de implementarea unor reforme structurale pentru a scoate Europa din criza economică.

„Criza nu poate fi rezolvată de aceleași politici care au creat-o. Avem nevoie de unele noi. Nu putem trăi dincolo de puterile noastre. Reformele structurale nu sunt suficiente. Avem nevoie de mai mult, de o reorganizare completă a societății noastre”, a declarat Viktor Orban la București.

Totodată, premierul de la Budapesta și-a sfătuit colegii să nu fie elitiști, birocrați sau tehnocrați, vremurile impunând ca ei să se comporte ca adevărați membri ai unui partid popular.