Consilierii municipali au respins solicitarea către Guvern pentru preluarea Pădurii Băneasa

Publicat: 24 10. 2019, 14:03

Primăria Capitalei a vrut să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva la Municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București, dar proiectul a fost respins, mai ales că avea nevoie de două treimi din numărul total de voturi.

„Se solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea parcelelor 8, 11 și 14 din Unitatea de Producție UP II Băneasa din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al Municipiului București, în scopul reamenajării ca parc”, se arată în proiectul de hotărâre respins joi.

La începutul ședinței de joi, Gabriela Firea a declarat că i-a acționat în judecată pe care care au afirmat că are interese în zona Pădurii Băneasa.

Am făcut deja plângere, vreau să fim în fața instanței, pentru că s-a spus că Primarul general vrea votul consilierilor pentru a obține de la Romsilva Pădurea Băneasa, să o transforme în parc pentru că am interese în acea zonă”, a declarat, Gabriela Firea în ședința Consiliului General al Municipiului București de joi.

Edilul Capitalei a mai precizat că, potrivit legii, în Pădurea Băneasa nu se poate construi nimic.