Constantin Chiriac: ICR ne-a spus că proiectul cu Silviu Purcărete va fi luat în considerare

Publicat: 15 03. 2013, 14:28
Actualizat: 14 08. 2014, 19:15
Constantin Chiriac, directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că proiectul de prezentare a trei producții semnate de Silviu Purcărete la Tbilisi International Festival of Theatre, considerat inițial neeligibil de ICR, va fi luat în considerare pentru finanțare.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că proiectul de prezentare a trei producții semnate de Silviu Purcărete la Tbilisi International Festival of Theatre, considerat inițial neeligibil de ICR, va fi luat în considerare pentru finanțare.

Institutul Cultural Român (ICR) a publicat, miercuri, lista proiectelor eligibile și neeligibile la finalul etapei administrative de selecție a dosarelor depuse în cadrul concursului de proiecte anunțat de institut pe 29 noiembrie 2012.

Între proiectele neeligibile se regăsește și „Focus România la Tbilisi International Festival of Theatre”, propus de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Proiectul presupune montarea a trei producții semnate de Silviu Purcărete, unul dintre cei mai importanți regizori de teatru din România, la Tbilisi International Festival of Theatre.

Contactat, vineri, de MEDIAFAX, Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, a declarat că au fost niște mici probleme care între timp s-au rezolvat, iar proiectul va fi totuși luat în considerare.

„Au fost niște mici probleme administrative care s-au rezolvat: nu era un număr de înregistrare al proiectului, deși noi am depus proiectul din noiembrie anul trecut. Acum ni s-a spus că proiectul nostru va fi luat în considerare”, a mai spus Constantin Chiriac.

Numeroase proiecte importante înscrise la concursul organizat de ICR au fost declarate neeligibile. Între acestea se regăsesc și Festivalul Național de Teatru (FNT), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul Anonimul, Kinodiseea, Sighișoara Film Festival, Anim’est, Sibiu Jazz Festival, dar și un proiect de promovare a filmului „După dealuri”, de Cristian Mungiu, premiat la ediția din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes.

ICR nu a făcut publică componența comisiilor care au analizat proiectele.

Cei nemulțumiți pot depune contestații la ICR până pe 19 martie.

Suma totală alocată de ICR pentru acest concurs de finanțare nerambursabilă este de 450.000 de lei.