Contabila șefă a Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, ARESTATĂ pentru delapidare și fals

Publicat: 23 01. 2013, 11:54
Actualizat: 25 06. 2013, 16:09

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au cerut instanței arestarea preventivă a Anișoarei Bărbulescu, pentru delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) și uz de fals (156 de fapte), se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.

Magistrații Judecătoriei Sector 3 București au admis, marți cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatei.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul București.

Procurorii arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil șef în cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din București, Anișoara Bărbulescu și-ar fi însușit din veniturile instituției, în mod repetat, suma de 672.416 lei, prin două modalități.

Astfel, Anișoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului și ar fi ridicat sume de bani din contul instituției, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

„Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC”, au precizat procurorii Parchetului instanței supreme în documentul citat.

Imediat după ce spitalul a început verificările în acest caz, Anișoara Bărbulescu a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deținea, respectiv două terenuri și două apartamente, „îngreunând astfel posibilitățile de recuperare a prejudiciului”, au mai arătat procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Anișoara Bărbulescu este contabila șefă a Spitalului „Victor Babeș” din Capitală.