Conturile de Revolut ale românilor ar putea fi poprite. Adrian Cuculis: „Mulți au avut senzația că mitul cu Revolutul o să meargă la infinit”

Publicat: 25 07. 2022, 12:42
Actualizat: 25 07. 2022, 13:08
Sursă Pixabay

Veste proastă pentru români. Conturile Revolt ale acestora pot fi poprite, după ce o instanță a decis să instituie poprire pe conturile deținute de doi români la Libra Bank.

Avocatul Adrian Cuculis a transmis ce urmări are decizia instanței de poprire a conturilor Revolut.

„Mulți au avut senzația că mitul acesta, sau Fata Morgana, cu Revolutul o să meargă cumva la infinit. Că acele conturi nu pot fi poprite. Atâta vreme cât Revolut are conturile în cadrul Libra Bank, evident că terțul poprit, adică o terță persoană, are obligația, la indicația executorului judecătoresc, să popreasca acele conturi”, a declarat avocatul.

Conturile Revolt ar putea dispărea

Conturile Revolut sunt greu de verificat de către autorități și aproape imposibil de executat. ANAF nu mai trece cu vederea și a luat în calcul banii păstrați de români în conturile de Revolut.

De asemenea, și băncile care încearcă să-și recupereze banii pierduți în urma unor credite neperformante sunt cu ochii pe Revolut.

În trecut, toate cererile în care se încerca poprirea unor conturi Revolut depozitate la Libra, au fost respinse în instanță, după ce Libra a susținut că nu poate da curs cererilor de poprire pe conturile clienților Revolut pentru că nu aceștia sunt titularii conturilor ci compania britanică, potrivit Antena3.

„Din câte am văzut, s-a admis cererea de validare a popririi. Atunci când un terț poprit refuză pur și simplu să instituie poprirea, instanța de judecată vine și stabilește dacă poprirea este legală sau nu.

Dacă Libra Bank nu va da curs acelei solicitări, bineînțelse că banii pe care trebuia să îi plătească deținătorul o să îi plătească Libra Bank.”, a mai precizat avocatul Adrian Cuculis.