Copil de 13 ani, exploatat prin muncă la o stână și neglijat sever de părinți, preluat de autorități

Publicat: 21 10. 2013, 20:40
Actualizat: 29 09. 2018, 03:30

Un copil în vârstă de 13 ani, din localitatea vasluiană Banca, a fost preluat în regim de urgență într-un centru pentru copii abuzați, neglijați și exploatați, după ce s-a constatat că băiatul era exploatat prin muncă la o stână, fiind neglijat sever de către părinți.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit, la sesizarea unei rude, în cazul unui băiat de 13 ani din localitatea Banca, despre care existau informații că era exploatat prin muncă la o stână de pe raza comunei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma anchetei sociale desfășurată în cadrul familiei, specialiștii DGASPC Vaslui au constatat că băiatul era neglijat sever de părinți săi, cu o mamă consumatoare de alcool și un tată imobilizat la pat.

„Părinții au fost de acord cu instituirea unei măsuri de protecție pentru fiul lor, conștientizând situația de risc la care era expus copilul. Minorul a fost internat în regim de urgență într-un centru pentru copii abuzați, neglijați și exploatați, fiind desfășurată o evaluarea detaliată a situației băiatului pentru a se lua măsurile adecvate nevoilor sale”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Autoritățile pentru Protecția Copilului vor sesizat și organele abilitate ale statului în vederea declanșării unei anchete, ținând cont că există indicii ca băiatul de 13 ani a fost exploatat prin muncă la o stână.