Copil de 5 ani din Australia, atacat de un piton și târât într-o piscină: „Era lung cât o mașină”

Publicat: 25 11. 2022, 13:08
Sursă Foto - ET

Un băiețel în vârstă de 5 ani din Australia a fost atacat și târât într-o piscină de un piton. Din fericire, copilul a fost salvat de către tatăl și bunicul său.

Ben Blake, tatăl copilului, a spus că băiețelul se juca lângă o piscină, în zona Byron Bay atunci când un piton de trei metri lungime l-a atacat din vegetația din apropiere.

„Cred că pitonul aștepta o victimă, o pasăre sau ceva de genul asta, șia fost Beau”, a spus tatăl băiețelului.

De asemenea, acesta a precizat că pitonul „era lung cât o mașină”.

Pitonul l-a muşcat pe copil, l-a făcut să cadă cu el în apă şi apoi s-a înfășurat în jurul piciorului său.

Am văzut o umbră mare neagră ieșind din tufiș și înainte de a ajunge la fund, era complet înfășurat în jurul piciorului lui”, a mai spus el.

Bunicul băiatului, în vârstă de 76 de ani, a venit în ajutor, sărind în piscină pentru a-l scoate pe micuţ din apă, cu şarpele încă încolăcit.

Băiețelul este în afara oricărui pericol

”După ce am curăţat sângele şi i-am spus că nu va muri pentru că nu era un şarpe veninos, s-a simţit destul de bine”, a povestit el.

Deşi pitonii nu sunt veninoşi, băieţelul de cinci ani primeşte tratament pentru a preveni infectarea muşcăturii.

Blake a adăugat că şerpii sunt adesea văzuți în Byron Bay, un oraş turistic popular, aflat la opt ore de condus la nord de Sydney.

”Aceasta este Australia. Sunt peste tot”, a explicat el cu privire la şerpi, adăugând că pitonul a fost eliberat, întorcându-se în vegetaţie, potrivit BBC.com.