Copil de șase ani, găsit pe câmp în stare de hipotermie și comă alcoolică. „Analizele au arătat o alcoolemie record pentru această vârstă”

Publicat: 18 10. 2013, 12:15
Actualizat: 14 06. 2014, 14:52

Un copil dintr-o comună ieșenă, în vârstă de șase ani, a fost găsit pe câmp, în stare de hipotermie, cu o alcoolemie de 2,7 grame la mie, după ce a băut țuică și vin cu văcarul din sat, el fiind adus în stare gravă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copilul, originar din comuna ieșeană Ciortești, a fost găsit, joi seară, în comă alcoolică, pe un câmp din localitate, fiind în stare de inconștiență.

El a fost transportat la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași, medicii stabilind în cazul său o alcoolemie de 2,7 grame la mie.

Totodată, copilul era în stare de hipotermie, temperatura corpului fiind de 34 de grade.

„Analizele au arătat o alcoolemie record pentru această vârstă, de 2,7 grame la mie”, a declarat medicul Lucian Cernahovschi, din cadrul spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iași.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a declanșat o anchetă în acest caz.

„Din primele informații, copilul n-a băut acasă. El se dusese cu alți copii să aducă vitele acasă, iar văcarul le-a dat, se pare, de băut. Pe drum, copilului i s-a făcut rău și a căzut pe un câmp. Părinții săi erau la muncă, iar băiatul se afla în grija bunicii sale. Vom sta de vorbă și cu copilul, dar și cu părinții, după care vom decide măsurile care se impun”, a declarat pentru MEDIAFAX Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.