Copil de trei ani, rănit grav după ce tractorul, condus de tatăl său, a fost lovit de un microbuz

Publicat: 05 07. 2017, 19:07
Actualizat: 07 09. 2019, 01:56

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Național 17, la intrare în localitatea Rusu Bârgăului. Tractorul condus de tatăl copilului circula regulamentar pe marginea drumului, însă micuțul se afla așezat pe aripa tractorului, fără să fie asigurat.

Potrivit polițiștilor care au intervenit în zonă, microbuzul înmatriculat în județul Timiș care circula pe același sens cu tractorul, a vrut să îi depășească, însă șoferul nu a reușit să se încadreze și să efectueze manevra în timp util, a tras de volan și a lovit din spate tractorul.

În urma accidentului copilul s-a dezechilibrat și a căzut de pe aripa utilajului agricol, pierzându-și cunoștința.

„La locul accidentului a intervenit echipajul de Terapie Mobilă Intensivă al Serviciului SMURD Bistrița-Năsăud, care i-au acordat primul ajutor copilului. Întrucât starea acestuia era foarte gravă, medicii au solicitat sprijinul elicopterului SMURD de la Târgu Mureș care l-a preluat pe copil după ce acesta a fost stabilizat și l-a transportat pentru investigații de specialitate la Târgu Mureș”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Timp de o jumătate de oră cât elicopterul SMURD a preluat copilul, iar polițiștii au făcut cercetarea la fața locului, circulația pe Drumul Național 17 a fost blocată.

Polițiștii au început o anchetă, ambii șoferi fiind cercetați.