Copilotul elicopterului prăbușit în Constanța, înmormântat la Mioveni în prezența a 3.500 de oameni

Publicat: 18 12. 2014, 15:14

Slujba de înmormântare a căpitanului comandor Ginel Crăcănel a început la ora 12.00 și a durat aproximativ o oră și jumătate, fiind oficiată de un sobor format din zeci de preoți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ieșirea din Catedrala „Sfinții Petru și Pavel”, din oraș, cortegiul funerar a fost însoțit de garda de onoare formată din jandarmi de la Inspectoratul Județean Argeș și militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Căpitanul comandor Ginel Crăcăcel a fost înmormântat cu onoruri militare, după slujba funerară militarii executând trei focuri de armă, iar familia primind o plachetă de onoare din partea Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI.

La Mioveni, orașul natal al copilotului elicopterului prăbușit pe lacul Siutghiol, este zi de doliu, drapelele fiind arborate în bernă și cu panglică de doliu pe clădirile tuturor instituțiilor publice din oraș.

Marți după-amiază, la capela din cadrul Spitalului Județean Constanța, unde s-au aflat cele patru victime ale accidentului aviatic, a avut loc o ceremonie religioasă în memoria acestora, la care au fost prezenți secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, conducerea spitalului, colegi, rude și membri ai familiilor victimelor.

Copilotul elicopterului SMURD care luni după-amiază s-a prăbușit în lacul Siutghiol, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, a fost dus, miercuri, în localitatea natală, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind depus la Catedrala „Sfinții Petru și Pavel”, din oraș.

Căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel avea 42 ani și era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de șapte ani, având la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135. El avea un copil de zece ani.

În urmă cu trei săptămâni, Ginel Claudiu Crăcănel primise titlul de cetățean de onoare al orașului său natal, Mioveni, la ceremonie rugând asistența să țină un moment de reculegere pentru colegii săi morți în accidentul aviatic din Sibiu, petrecut în urmă cu aproape o lună.

În urma prăbușirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, alături de copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, și-au mai pierdut viața medicul Laura Vizireanu, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, și asistenta medicală Camelia Gabriela Harton.

Luni după-amiază, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Județean Constanța un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbușirii în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10, elicopterul se întorcea de la Aeroporul Kogălniceanu, unde alimentase și se îndrepta spre Tuzla.