Corecție aplicată chiar în timpul orei: O profesoară din Suceava, anchetată după ce i-a tăiat bretonul unui elev

Publicat: 28 09. 2014, 17:32

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Suceava, Mariana Drumea, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că părintele unui elev din clasa a VI- a de la Școala „Ion Irimescu” din Fălticeni a depus, vineri, o sesizare la ISJ în care reclamă că, în timpul orei de fizică, profesoara Liliana Ciuruș, director adjunct al unității, i-a tăiat cu o foarfecă bretonul fiului său, din cauză că ar fi fost prea lung.

Mariana Drumea a spus că în Regulamentul de ordine interioară al Școlii „Ion Irimescu”, aprobat în Comitetul de Părinți, este prevăzut ca părul elevilor să aibă o anumită lungime. Ea a precizat că anterior acestui incident directorul adjunct al școlii le atrăsese atenția elevilor să respecte această prevedere a regulamentului, respectiv ca băieții să nu aibă bretonul foarte lung.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că părinții susțin că băiatul s-ar fi tuns și și-ar fi scurtat bretonul, însă cu toate acestea profesoara ar fi acționat în acel mod, reproșându-i în continuare copilului că are părul prea lung.

Potrivit sursei citate, inspectorul școlar zonal va verifica, luni, aspectele reclamate de către părinții copilului de clasa a VI-a, iar „dacă se va constata că s-a produs o abatere din partea cadrului didactic va propune măsurile care se impun”.

Ea a spus că în cazul unui profesor care are și o funcție de conducere legea prevede că o eventuală anchetă va fi făcută de o comisie stabilită de Consiliul de Administrație al școlii respective, din care va face parte și un inspector școlar.

„Și în Statutul Cadrelor Didactice sunt menționate sancțiuni care, în funcție de gravitatea faptei, pot fi propuse de comisia care anchetează cazul”, a spus Drumea.

Reprezentantul ISJ Suceava a subliniat că un profesor trebuie să găsească alte metode pentru a-i convinge pe elevi să respecte Regulamentul de Ordine Interioară al unității, fie prin discuții cu aceștia, fie și cu părinții lor, pentru a le explica faptul că este în folosul lor să fie respectate regulile stabilite de comun acord.