Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament anti-Covid-19

Publicat: 17 09. 2020, 17:32
Actualizat: 06 04. 2021, 15:52
Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament anti-Covid-19 / Sursă Foto: Pixabay

Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud a declarat joi că a aprobat studii clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59 al Celltrion Inc., care ar putea fi utilizat pentru în lupta împotriva noului coronavirus, relatează Yonhap News Agency.

Testele de până acum au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive

Studiile de fază a doua și a treia care urmează să fie efectuate pe substanța candidată pentru tratamentul anticorpilor antivirali dezvoltată de firma biofarmaceutică din Coreea de Sud vin după ce testele inițiale efectuate pe persoane sănătoase au arătat că materialul nu este dăunător pentru utilizare.

Testele incipiente întreprinse pe persoane sănătoase au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive, acest rezultat accelerând trecerea la fazele superioare de testare.

Următoarea etapă a studiilor va fi efectuată pe persoane cu simptome ușoare și severe, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 și siguranța sa generală, a spus ministerul.

Studiile de faza a doua vor fi efectuate pe 300 de persoane pentru a determina doza adecvată care va trebui administrată. Faza a treia, care implică aproximativ 720 de persoane, va fi desfășurată pentru a vedea dacă materialul candidat este de fapt eficient împotriva infecțiilor virale, potrivit ministerului.

Celltrion a spus că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat studii clinice ale CT-P59 în Statele Unite, România și alte trei țări ca parte a efortului său continuu de a găsi soluții de tratament viabile pentru a combate pandemia de coronavirus.

Referitor la cea mai recentă aprobare, întreprinderea națională coreeană pentru studii clinice, condusă de stat, a declarat la începutul zilei că Seoulul a aprobat 23 de studii clinice diferite pentru tratamentele candidate. Dintre acestea, 21 sunt medicamente pentru tratament și două sunt vaccinuri potențiale.