CORONAVIRUS. Dezastrul din Italia ar fi pornit de la un meci de fotbal cu spectatori / Cum a început totul

Publicat: 20 03. 2020, 15:49
Actualizat: 20 03. 2020, 22:49

Medicul italian Francesco Le Foche a oferit un interviu în presa locală în care vorbește despre cum s-a răspândit virusul COVID-19 în Peninsulă.

Le Foche consideră că Bergamo a ajuns unul dintre cele mai afectate orașe la nivel global după meciul Atalanta – Valencia, din optimile Champions League, chiar dacă s-a jucat la Milano, scrie Digi Sport.

În meciul tur, chiar dacă virusul COVID-19 era deja prezent în Italia, jocul s-a desfășurat la Milano pe un stadion (San Siro) aproape plin. Peste 50.000 de oameni au fost, atunci, în tribune.

Fransco Le Foche consideră că acela a fost un moment important în vederea răspândirii virusului în zonă.

„În Bergamo, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. E ceva incredibil. Știm că este o zonă de tranzit, o localitate activă, dar a contat mult și meciul Atalanta – Valencia. Conform rapoartelor, meciul de pe 19 februarie este unul dintre momentele în care virusul s-a răspândit foarte mult. Totul se trage de la bucuria colectivă venită în urma acelui succes istoric”, a spus Francesco Le Foche, pentru Corriere dello Sport.

Până în acest moment, 3.405 italieni și-au pierdut viața din cauza noului virus. Peste 28.000 de oameni sunt în continuare infectați, iar 4.000 s-au vindecat.

În urma meciului tur, un ziarist spaniol care fusese pe San Siro a fost testat pozitiv cu COVID-19 la revenirea în Valencia.

Recent, chiar clubul de fotbal Valencia a anunțat că 35% dintre angajați săi sunt infectați cu COVID-19. Printre ei, antrenori, angajați și trei fotbaliști: Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala și Jose Luis Gay.