CORONAVIRUS. Ordonanța 3 provoacă primele „efecte secundare”. Un bărbat și-a scos peștele la plimbare!

Publicat: 26 03. 2020, 21:33
Actualizat: 26 03. 2020, 22:42

Dornici să iasă din casă, românii pot deveni extrem de inventivi atunci când se pune problema despre interpretarea regulilor impuse de ordonanța militară. Doi cetățeni i-au uluit, pur și simplu, pe polițiști. Unul a scos la plimbare un pește, pe care îl ducea într-o pungă cu apă, iar al doilea a ieșit cu pisica la nu mai puțin de 30 de kilometri distanță de casă!

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a povestit, pentru Gândul.ro, că polițiștii trimiși în stradă să verifice dacă cetățenii respectă obligațiile impuse de Ordonanța 3 au fost martorii unor situații hilare.

Andreica spune că, în cursul zilei de miercuri, un echipaj format din patru polițiști a oprit un tânăr care se plimba, aparent, fără o adresă anume. Întrebat care este motivul pentru care a părăsit locuința, acesta a scos din buzunarul interior al hainei o pungă cu apă, în care înota un peștișor roșu, de acvariu. Calm, tânărul le-a spus polițiștilor că peștele este animalul lui de companie și că l-a scos la plimbarea zilnică.

„Gestul tânărului nu i-a amuzat deloc pe polițiști, care nu aveau cum să înghită o asemenea gălușcă și l-au amendat contravențional. Din ce am înțeles, ulterior a făcut și el o plângere împotriva polițistului care a semnat procesul verbal de amendă, pe care a trimis-o pe mail”, a spus Andreica.

Liderul sindical a mai spus că stăpânul peștelui nu a reprezentat singurul caz cel puțin ciudat din această perioadă.

„A mai fost o situație, într-un alt județ, unde un bătrân a fost oprit în trafic. Când i-au cerut să spună care este motivul deplasării, șoferul le-a arătat polițiștilor, pe bancheta din spate, o pisică. A spus că o duce la plimbare, în parc, numai că se afla deja la o distanță de 30 de kilometri de casă. Când l-au întrebat de ce nu a căutat un parc mai aproape, omul a spus că numai acolo îi place pisicii sale. Și acesta a fost amendat”, a declarat Cosmin Andreica pentru Gândul.ro.