CORONAVIRUS. Tarom anulează cursele spre Israel, din cauza măsurilor stricte din Tel Aviv

Publicat: 10 03. 2020, 21:29
Tarom va opera un zbor special de repatriere din Beirut

Compania aeriană națională Tarom a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că anulează cursele spre Israel ca urmare a masurilor stricte de la Tel Aviv. Cetățenii străinii pot intra în această țară doar cu permise speciale și, oricum, vor sta acolo în carantină timp de 14 zile.

„Ca urmare a restricțiilor de intrare în țară impuse de autoritățile israeliene, în perioada 12-31 martie 2020, Tarom a suspendat operarea către/dinspre Tel Aviv”, se arată în ccomunicat.

Intrarea pe teritoriului Statului Israel a pasagerilor care nu sunt cetățeni sau rezidenți israelieni este permisă doar în următoarele condiții:

  • Obligativitatea deținerii unei aprobări speciale de intrare în țară de la autoritățile israeliene (Poliția de Frontieră sau Ministerul Sănătății)
    sau
  • Obligativitatea de a demonstra că îndeplinesc condițiile necesare plasării în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății”, se arată în comunicatul companiei aeriene.

Toti pasagerii afectați de suspendarea acestor curse pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a călătoriilor sau rambursarea integrală a biletelor.

În România, până în momentul de față, au fost confirmate 29 de cazuri de infecție cu coronavirus.