Covasna: Patru copii, la spital după ce au fost loviți de tatăl lor, care este cercetat de polițiști

Publicat: 20 11. 2013, 15:17
Actualizat: 28 07. 2014, 23:43

Patru copii cu vârste cuprinse între șase și zece ani, din județul Covasna, au ajuns la spital, după ce au fost loviți de tatăl lor, polițiștii, care au deschis o anchetă în acest caz, spunând că părinții minorilor sunt cunoscuți cu probleme psihice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Covasna, Nicoleta Marin, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat din comuna covăsneană Zagon a sunat la 112 și a sesizat că patru frați au fost loviți de către tatăl lor.

Polițiștii au început cercetările în acest caz, cei patru copii fiind transportați, marți, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din municipiul Sfântu Gheorghe.

Potrivit sursei citate, părinții minorilor sunt cunoscuți cu probleme psihice, iar al cincilea copil al lor se află într-un centru de plasament de mai mult timp.

Marin a precizat că cei patru frați vor rămâne internați în spital în următoarele zile, iar după externare cazul lor va fi preluat de Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna.

Ea a adăugat că tatăl copiilor este cercetat, în stare de libertate, de polițiștii din comuna Zagon pentru lovire și rele tratamente aplicate minorilor, primele cercetări arătând că „este o situație care persistă” .

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Covasna, Andras-Nagy Robert, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acești copii au fost transportați cu salvarea la spital, ei având leziuni minore.