COVID-19. California închide terasele, barurile și restaurantele, din cauza pandemiei de coronavirus

Redactor:
Silviu Bănilă
COVID-19. California închide terasele, barurile și restaurantele, din cauza pandemiei de coronavirus
COVID-19. California închide terasele, barurile și restaurantele, din cauza pandemiei de coronavirus / Foto: Pixabay.com

Dezamăgire în rândul americanilor, chiar înainte de Ziua Independenței, care ar urma să fie sărbătorită în 4 iulie. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunțat, miercuri, închiderea de urgență a barurilor, restaurantelor, cinematografelor, teraselor, muzeelor, grădinilor zoologice și cazinourilor, după explozia numărului de cazuri de coronavirus.

Măsura intră în vigoare imediat și Newsom se așteaptă ca aceasta să fie valabilă cel puțin trei săptămâni, transmite eu.usatoday.com.

„Nu înseamnă că restaurantele vor fi închise”, a precizat Newsom. „Înseamnă că încercăm să mutăm activitățile, cele mai multe din ele, afară, pentru a preveni răspândirea virusului”.

Măsura se aplică în 19 comitate care au fost monitorizate timp de cel puțin trei zile. Newsom a spus că închiderea localurilor are ca scop încurajarea operațiunilor în exterior. Unele din cele mai afectate sectoare, precum cinematografele, sălile de bowliing, cele de jocuri, au fost redeschise în urmă cu trei săptămâni. Restaurantele au putut primi clienți în interior în weekendul Memorial Day.

De asemenea, parcările de pe plajele din sudul Californiei și Bay Area vor fi închise. Marți, California a raportat aproape 6.000 de noi îmbolnăviri cu Covid-19 și 110 decese cauzate de coronavirus!

Situație similară în Miami, unde s-au închis plajele, iar amenzile pentru nepurtatul măștii sunt uriașe

Oraşul Miami (Statele Unite ale Americii / Florida) a înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele împotriva COVID-19. Tot în statul Florida mai multe plaje se închid tocmai în weekendul în care se serbează Ziua Independenței (4 iulie). De asemenea, vor fi aplicate amenzi drastice celor care nu poartă mască.

Primarul din Miami, Francis Suárez, a decretat luni o măsură de urgenţă ce prevede închiderea localurilor timp de zece zile după încălcarea normelor sanitare în vigoare, precum respectarea distanţei sociale şi utilizarea măştilor de protecţie, timp de 15 zile după a doua abatere şi de 30 de zile la cea de-a treia abatere. De asemenea, oraşul Miami Beach, care face parte din districtul Miami-Dade, va impune de luni amenzi de până la 50 de dolari pentru persoanele care nu poartă mască de protecţie în spaţiile publice, acolo unde nu este posibilă păstrarea distanţei între persoane.

Inchide