CORONAVIRUS. Record de noi cazuri Covid-19 în SUA! America închide barurile și restaurantele!

Redactor:
Marius Olaru
CORONAVIRUS. Record de noi cazuri Covid-19 în SUA! America închide barurile și restaurantele!
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Revenim la starea de urgență? Cinci zile care vor decide soarta românilor

Universitatea Johns Hopkins informează că cel puţin 52.898 de noi infecţii cu coronavirusul au fost înregistrate în Statele Unite în ultimele 24 de ore. Este un nivel record de la începutul pandemiei!

Noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american, mai arată cercetătorii de la Johns Hopkins University. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi.

Nivelul noilor cazuri detectate în Statele Unite este cel mai ridicat de la apariţia Sars-CoV-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona). Miercuri, statul Texas şi-a bătut recordul zilnic şi a raportat 8.076 de noi cazuri de Covid-19, cu aproape 1.000 în plus faţă de ziua precedentă.

California închide restaurantele

Din cauza creşterii numărului de contaminări, unele state americane au fost nevoite să ia o pauză în ridicarea măsurilor de restricţie. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decis miercuri să interzică orice servire a mesei în spaţii închise la Los Angeles şi în alte 18 comitate ale statului lovite puternic de pandemie. Interdicţia urmează să se aplice timp de „cel puţin trei săptămâni” şi se referă, de asemenea, la baruri, săli de cinema şi muzee.

Guvernatorul statului Michigan, în nordul ţării, a anunţat şi el închiderea majorităţii barurilor, identificate ca fiind originea unor „recente focare”, în timp ce în Oregon (nord-vest) şi în Pennsylvania (nord-est) a devenit obligatorie purtarea măştilor în spaţiul public.

Inchide