CRIMĂ în interiorul Penitenciarului Iași. Un alt deținut a fost rănit. Patru persoane au fost implicate în conflict

Publicat: 23 01. 2013, 11:08
Actualizat: 25 06. 2013, 21:09

UPDATE Patru deținuți de la secția de maximă siguranță a Penitenciarului Iași au fost implicați în conflict

Description: Patru deținuți de la secția de maximă siguranță a Penitenciarului Iași au fost implicați în conflictul în urma căruia unul dintre aceștia a decedat, după ce a fost lovit în cap cu un scaun, iar un altul a fost înjunghiat și transportat la spital, a anunțat, miercuri, conducerea unității de detenție.

Potrivit directorului Penitenciarul Iași, Marius Vulpe, miercuri, între orele 6.10 – 6.20, a avut loc un conflict spontan între patru deținuți dintr-o cameră de deținere de pe secția de maximă siguranță.

În timpul conflictului, unul dintre deținuți, în vârstă de 38 de ani, care executa o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor calificat, a fost lovit în cap cu un scaun, iar un alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, condamnat la patru ani și șase luni pentru furt calificat, a fost tăiat cu un obiect ascuțit de ceilalți doi colegi de celulă, ambii condamnați la câte 20 de ani pentru tentativă de omor deosebit de grav, a precizat comisarul șef principal de penitenciare Marius Vulpe într-un comunicat de presă.

„A fost anunțat serviciul SMURD, dar în ciuda eforturilor de resuscitare din partea personalului, persoana privată de libertate U.D.I. a decedat. Cealaltă persoană agresată a fost prezentată de urgență la spital cu multiple plăgi tăiate în zona feței și a coapselor”, se mai arată în comunicatul citat.


Un deținut al Penitenciarului Iași a murit, miercuri, după ce a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, iar un alt deținut a fost înjunghiat și transportat la spital, în urma conflictului, conducerea instituției declanșând o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Scandalul a izbucnit în jurul orei 6.00, într-o celulă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași, în care se aflau mai multe persoane.

Unul dintre deținuți a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi. Bărbatul a decedat la scurt timp.

Un alt deținut implicat în incident a fost înjunghiat cu un obiect ascuțit, fiind transportat de un echipaj SMURD la un spital ieșean.

„Incidentul s-a petrecut într-o cameră de detenție, în jurul orei 6.00 și s-a soldat cu decesul unei persoane. În camera respectivă se aflau deținuți condamnați la pedepse mai mari de zece ani de închisoare. Imediat după eveniment, supraveghetorul a anunțat cabinetul medical. S-a încercat resuscitarea deținutului, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. Un alt deținut a fost rănit, fiind transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iași, Gabriela Topoliceanu, care nu a putut preciza câți deținuți au fost implicați în conflict.

Conducerea Penitenciarului Iași a început o anchetă internă, în paralel fiind declanșate cercetări și de către Poliție.