Crimă îngrozitoare comisă de un bâtrân: și-a ucis soția în bătaie, iar apoi a legat cadavrul de cal pentru a fi târât departe de casă

Publicat: 10 03. 2015, 16:02

Potrivit procurorului Codrin Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, crima a avut loc luni, în satul Poienari, comuna Hălmagiu, iar suspectul ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

Anchetatorii afirmă că indiciile găsite arată că femeia, care avea 72 de ani, a fost ucisă în bătaie, acasă, iar ulterior cadavrul a fost legat cu o sfoară de cal, pentru a fi târât într-un loc îndepărtat.

„Soțul victimei a lăsat calul să plece cu cadavrul, dar, fără să știe, sfoara s-a rupt în apropiere de casă, pe un drum forestier, loc în care a fost găsită femeia moartă”, a declarat procurorul de caz, Codrin Gavra.

El a precizat că urmele de târâre a cadavrului și de copite ale calului duc din curtea casei până la locul în care a fost găsit corpul neînsuflețit.

Suspectul, care are 75 de ani, nu recunoaște crima, susținând că soția sa a plecat de acasă sâmbătă, iar de atunci nu a mai știu nimic de ea.

Medicii legiști afirmă, însă, că decesul a survenit cu 24 de ore înainte de găsirea victimei, respectiv în cursul zilei de luni.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat judecătorilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru omor.