Criminalul român care a îngrozit Belgia și-a făcut un video cu tânăra de 27 de ani aflată în agonie

Publicat: 12 10. 2017, 19:48

Anchetatorii belgieni au găsit în telefonul lui Caliniuc o filmare în care individul apare alături de victima sa aflată în agonie. Chiar și așa, suceveanul nu recunoaște crima, el spunând că doar a violat-o pe femeie, relatează suceavanews.ro.

Într-un clip recuperat din telefon, Alexandru Caliniuc o filma pe tânăra care își trăia ultimele clipe, în timp ce el explică ce răni i-a provocat.

Alexandru Caliniuc a fost pus sub acuzare de autoritățile judiciare belgiene pentru uciderea unei tinere în vârstă de 27 de ani, Sofie Muylle. În ianuarie, când s-a petrecut fapta, belgienii au fost în stare de șoc, mai cu seamă că totul s-a petrecut într-un oraș stațiune la Marea Nordului, frecventat de oameni bogați.

Cadavrul tinerei a fost găsit pe plajă, iar apoi a urmat o anchetă complexă, în care 15 persoane au fost suspectate. În final, probele, inclusiv cele ADN, au dus la Alexandru.

Tânăra ucisă se afla cu iubitul ei în cazino și a plecat singură la plimbare pe plajă, la 4 dimineața. Corpul ei a fost găsit pe 22 ianuarie, pe plajă. La autopsie s-a stabilit că tânăra a fost sugrumată și ucisă prin sufocare, fără a fi violată.

Anchetatorii belgieni au aflat că Sofie ducea o viață agitată; avea nu mai puțin de patru telefoane mobile, în care avea 4.000 de contacte, inclusiv persoane din Italia, Albania și Rusia, iar în trecut a avut probleme cu drogurile. Concluzia anchetatorilor belgieni a fost că fata a ieșit din cazinou pentru a se întâlni cu un bărbat pe care cel mai probabil îl cunoștea, iar discuția cu acesta a degenerat. Fata ar fi vrut să fugă, însă a fost urmărită pe plajă și sugrumată, în locul izolat în care a fost găsită.

Belgienii au ajuns la Alexandru în baza mai multor probe, inclusiv imagini surprinse de camere de supraveghere.

Nimic din comportamentul lui Alexandru Caliniuc nu a arătat că ascundea ceva. Așa cum rezultă din postările de pe Facebook, suceveanul s-a plimbat mult prin Europa în ultimele luni. Tot pe rețeaua de socializare a precizat că locuiește în Knokke-Heist, în Belgia – chiar localitatea în care a fost comis omorul – și lucrează pentru o firmă de lux.