Cristian Boureanu, 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj

Publicat: 20 06. 2018, 15:33
Actualizat: 25 03. 2019, 20:38

This browser does not support the video element.

Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo și s-a uitat pe probele existente pentru că sunt probe care nu au ajuns la dosar. O singură concluzie vreau să trag. M-am legitimat și decizia de astăzi arată foarte clar că nu există acuzația că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii cu nume, prenume, data nașterii, cu document emis de ministerul Transporturilor în România și cu adresa din buletin. NU L-AM ATINS PE POLIȚIST. Nu i-am rupt uniforma, eu am fost acuzat pentru că l-am degradat, i-am rupt epoleții și uniforma. Uniforma este întreagă și a fost întreagă tot timpul. Nici poveste că l-am imobilizat, i-am prins mâna la spate și i-am făcut fractură de mână. Am fost acuzat de asta pe perioada cât am fost în arest. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea publică, camerele MAI, ale administrației publice locale care arată foarte clar că ușile s-au închis o singură dată”, a declarat miercuri, Cristian Boureanu, la ieșirea de la instanță.

Solicitat să comenteze cum i se par daunele pe care trebuie să le plătească, fostul parlamentar apreciază că este vorba despre o chestiune uzuală.

Iubita lui Cristian Bourean, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.

„Am încredere în Dumnezeu. Știu ce s-a întâmplat. Pot să dorm pe o ureche. Cred că cea mai grea palmă este cea de la Dumnezeu. O palmă o iei de la un om, treci, asta este, dar cea mai grea este de la Dumnezeu. Trecem peste toate”, a declarat Laura Dincă.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat miercuri, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu, în dosarul în care este acuzat de ultraj și au achitat-o pe iubita acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii îl mai obligă pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale. Decizia poate fi contestată.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei, de un echipaj de Poliție rutieră. Procurorii susțin în rechizitoriu că acesta „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut la ultimul termen din dosarul lui Cristian Boureanu, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, o pedeapsă orientată spre mediu pentru fostul deputat, adică doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru ultraj.

De asemenea, pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu amânare, sub supraveghere doi ani, dar și 30 de zile de muncă în folosul comunității, pentru mărturie mincinoasă. În instanță, Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-a lovit în noaptea incidentului, a cerut 200.000 de euro daune morale.