Cristian Oancea, managerul Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, anunț înfiorător pentru români. Când ar urma să apară un vaccin anti-coronavirus. “Vor mai trece…”

Publicat: 16 09. 2020, 13:38
Cristian Oancea, managerul Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara

Managerul Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, este de părere că va mai trece o perioadă îndelungată până când populația va avea la dispoziție un vaccin anticoronavirus. Anunțul vine în contextul în care specialiștii și cercetătorii din mai multe țări declară optimiști că în prima jumătate a anului viitor vom avea un leac contra COVID-19.

Cristian Oancea a mai precizat că este foarte important ca oamenii să-și facă, mai ales că ne apropiem de sezonul rece, vaccinul antigripal pentru că există riscul ca cele două boli (gripa și coronavirusul) să se suprapună.

Se apropie lunile de iarnă, în care trebuie să vaccinăm populaţia ca să nu se suprapună tulpinile de SARS-CoV-2 cu AH1, în diferite forme. Pe de altă parte, în lume sunt nouă vaccinuri aflate în stadiul 3 şi este posibil ca din primăvara anului viitor să începem şi noi, şi ar fi recomandat, să începem studiile clinice de fază 4 şi să începem şi noi să vaccinăm populaţia noastră. Dar vor mai trece luni bune până vom avea un vaccin„, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara.

Încă 1.713 cazuri noi de coronavirus în România

Până pe 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.