Cristian Tudor Popescu, la Gândul LIVE: Pentru Roșia Montană s-a ieșit în stradă. Aș vrea să văd și eu acum câți ies. VIDEO

Publicat: 22 01. 2014, 21:17
Actualizat: 23 03. 2019, 06:28

Comportamentul autorităților române, în special al ministrului de Interne Radu Stroe și al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) Marcel Opriș, ar trebui sancționate de cetățeni, este de părere editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu.

„Pentru Roșia Montană s-a ieșit în stradă. Uniți Salvăm și au tot salvat cu toate că salvau ceva despre despre care habar nu aveau. Și totuși au dat dovadă de această conștiință civică pe care am apreciat-o. Acum s-a întâmplat ceva mult mai grav. O să avem o problemă, n-o să avem, atunci discutam despre o problemă ipotetică”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, cei doi demnitari ar trebui să fie demiși deoarece supraviețuirea a cinci dintre cei șapte pasageri implicați în accidentul aviatic de luni nu se datorează felului în care s-a gestionat situația de către instituțiile abilitate.

„Faptul că au scăpat cinci dintre ei este o întâmplare și se datorează unor oameni care nu au legătură cu nicio instituție. Aș vrea să văd și eu acum câți ies în stradă. Băieții și fetele astea reacționează la acest lucru odios care se întâmplă acum?”, a mai precizat editorialistul.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

În urma accidentului, au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni și localnici. În zona unde a aterizat forțat avionul a fost trimis și un elicopter de la SMURD Mureș, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceții.